top of page
Buscar
  • info2464414

DOLOR I EMOCIÓ?

El dolor pot tenir a veure amb factors emocionals i creences mentals?El dolor és un senyal d'alarma que té la funció de mantenir la nostra sobre vivència. Per tant, el dolor, en qualsevol cas, és una oportunitat, però, per a què?Tot el que vivim té a veure amb el centre emocional del nostre cervell.


Qualsevol acció, decisió, comença amb un desig, que activa la maquinària de l'emoció al cervell, el cos, els processos cognitius, morals i ètic i finalment, altre cop l'emoció, que des del record associat a aquesta, acabarà determinant que facis o prenguis una acció o una decisió.


L'emoció és activadora de moltes coses, començant pel moviment, que dona una resposta corporal, però que no entesa, pot ser limitadora.


Al centre emocional del cervell s'emmagatzemen aquells records esdevinguts de qualsevol experiència viscuda.


I, si el cos té un llenguatge emocional i memòria, pot ser que el record inconscient del cos a determinades experiències, afavoreixi, alguns tipus de dolor?El dolor és una oportunitat per indagar què està passant!


Vol dir aquest article que tot el dolor que sentim és emocional?


No, el que pretén l'article és que a partir d'ara, sentis el dolor com una oportunitat d'acció al canvi, o a adonar-te, al sentit (sentiment), i entendre'l com una informació important per a l'equilibri i la sobre vivència, i per tant a identificar-lo com un senyal de protecció que ens arriba perquè alguna cosa està passant, que sentim com amenaça.


Existeixen diferents tipologies de dolor, però com l'entenem aquest dolor?


I per a la resposta al dolor existeix una via de control que a vegades es veu alterada o modificada.


Te n'adones? Encara queda molt per explicar del dolor, així que en continurem parlant!


Et deixo la reflexió!


Entendre com funcionem permet avançar cap a l'autocura, l'autonomia personal i el lideratge.Rosa Garcia, fisioterapeuta especialitzada en conciència corporal i educació postural, coach, i apassionada de la neurociència.

20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page