top of page
Buscar
Rosa Garcia Maldonado

Les expectatives dels altres i les creences que construeixes fan la teva realitat?

Actualizado: 9 nov 2022

Coneixes l'efecte Pigmalió o la Profecia Autocomplerta? Les expectatives dels altres poden sentenciar la teva manera de ser?


És curiós com hi ha situacions que es repeteixen i es repeteixen. Jo mateixa ho he viscut. Acabo caient sempre a la mateixa situació, a aquella que no vull caure. Acabo topant amb el mateix tipus de persones, que a més, em recorden a altres persones i acaba passant sempre el mateix. Em sento igual que en altres ocasions, em dic les mateixes coses. No us ha passat? Podríem parlar de l'efecte mirall, però això ja ho farem més endavant.


" Si aceptas una creencia limitante, se convertirá en una verdad para tu vida. " (Louise Hay)

Sabeu la història de l'Efecte Pigmalió? Bé, per qui no ho conegui, "l'efecte" podríem dir que és la influència que pot tenir cap a nosaltres les expectatives de les altres persones . El que els altres ens diuen o pensen de nosaltres. El nom ve de la mitologia grega. El rei de Xipre, Pigmalió, gran escultor i fart de no trobar una dona que l'enamorés, es va esculpir la seva dona perfecta. Es va enamorar de l'escultura fins a tal punt que va demanar a la deessa Afrodita que li donés vida. Afrodita essent coneixedora de tan gran amor, va donar vida a l'escultura i la va anomenar Galatea. D'aquí la metàfora de l'efecte, també anomenada PROFECIA AUTOCOMPLERTA.





El 1966 Jacobson i Rosenthal van fer un experiment amb més de 300 alumnes d'un institut de Califòrnia. Després de fer una prova d'intel·ligència a aquests alumnes van comprovar que tenien més o menys el mateix QI. Tot i això, van agafar com a mostra un petit grup que van anomenar "acelerón" i van modificar els informes dels alumnes d'aquest grup, dient als professors que havien extret uns resultats extraordinaris. Al finalitzar el curs, van tornar a repetir la prova d'intel·ligència a tots els alumnes, amb la sorpresa que el grup "acelerón" va donar uns resultats de QI molt més elevat que tots els altres. Els professors s'havien cregut les expectatives i simplement van demanar o exigir molt més al grup específic.






Trencant Cadenes


Se'n diu PROFECIA AUTOCOMPLERTA, és a dir, si tu t'estàs creient profundament alguna cosa, no t'amoïnis, facilitaràs les circumstàncies inconscientment per assegurar-te que la profecia es compleix i reafirmar la teva creença. I això passa tant si t'estàs creient coses boniques sobre tu com no tan boniques.


Bones notícies! Les CREENCES es treballen i es poden canviar. Igual que has cregut una cosa, prenent conciència, treballant-te internament, entenent-te, autoconeixent-te podràs canviar-les perquè entendràs qui ets realment i què està passant.


Busca professionals especialitzats de l'àmbit de la Psicologia que t'acompanyin a treballar la profunditat i d'allà on venen aquestes creences tan limitants, i les sessions de CoachingTelelològic que t'acompanyin a descobrir-les primer i posteriorment, descobrir nous camins, noves possibilitats, nous paradigmes. Noves maneres de viure!


T'imagines viure des d'un altre lloc identificant aquest discurs duríssim cap a tu?


Recorda que tu tens totes les respostes! Tu ets la persona que més contacte té amb tu. Un far o una guia t'acompanyarà a descobrir-ho.

Per tant, et proposo que miris el discurs que estàs tenint amb tu:

Què t'estàs dient? Què t'estàs repetint? O dit d'una altra manera, que t'està posant constantment davant dels morros l'univers perquè t'adonis que això no és veritat? Quina profecia autocomplerta s'està produint amb tu a la teva vida? #Impulsa't #ImpulsaVertical #unaaltramaneraéspossible #moufitxa


43 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page